Pages

Tuesday, March 1, 2011

Jom Masak : Lemak Paku Campur Udang

Resepi nie senang giler. Ramai yg tau masak. Pada yg dah pandai masak, ok la tu...Pada yg bujang2 tu boleh lah mencuba..

Bahan-Bahannya :-
Pucuk paku..dh semestinya...

Udang

Kunyit dan cili api yang dh diblender

Santan

Cara nak
masak :-
  1. Masukkan cili padi dan kunyit yg dah di blender dalam periuk. Masukkan udang. Kacau dan biarkan sebentar.
  2. Masukkan pucuk paku dan santan. Kacau supaya santan jangan berketul-ketul.
  3. Masukkan garam secukup rasa dan serbuk perasa jika suka.
  4. Dah masak, tutup api dan hidangkan.
Hasilnya....

*

*

*
Inilah dia hasilnya..

Jom Makan...

Bulleted List

2 comments:

  1. I simply love pucuk paku, whichever way its cooked, esp masak lemak.

    ReplyDelete