Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Wednesday, March 20, 2013

Makan malam untuk Aina

Gelabah giler bila Aina nak makan malam. Hari nie memang planning tak mo masak. Incik hubby pun kata tak mo makan malam. Lagi pun tak risau sangat coz sebelum balik Aina dah makan kat rumah pengasuh dia.

Hari nie balik dari keje Annaz dan incik hubby terus jer gi amik dia. Masa tu ada orang datang berubat kat rumah. Suami pengasuh tu memang boleh berubat tradisional. Jadi budak-budak semua kena duduk dalam bilik. Maklum la benda-benda yang ghaib nie memang suka budak-budak. Pengasuh dia bagi tau, Aina tak sempat makan.

Bila ditanya nak makan apa, dia kata nak makan nasi dengan ayam sambal. Adoi...mana nak cekau ayam dah malam-malam nie. So, Annaz pun selongkar peti ais, ada la kepak ayam bersalut tepung yang dibeli kat Carefour minggu lepas.

Ini pun jadi la. Amik 4 ketul, gorengkan. Pas tu buat sambal. Berselera betul dia. Aina memang peminat sambal. Kalau ada sambal, selera menjadi-jadi..


Ni dia ayam sambalnya...

Sedap, ibu...kata Aina.. Makan lah, nak...

Tuesday, March 19, 2013

Birthday Aina ke 8...

Birthday Aina ke 8 jatuh pada tarikh 8 Mac 2013 (Jumaat). Pengasuh dia buat skit jamuan bersama sorang lg anak yang dia jaga. Terima kasih, Kak Leha..




Pada hari Ahad, Annaz n incik hubby planning nak buat sedikit party untuk Aina. Dia memang excited dan tak sabar-sabar menanti tibanya hari itu. Paling dia tak sabar-sabar untuk potong kek.

Untuk jamuan kali nie Annaz dibantu oleh ibu merua di dapur. Juadahnya ialah nasi putih, gulai lemak daging, ikan goreng, telur dadar, bergedil, sambal goreng, sambal belacan, budu dan ulam-ulaman. Untuk pencuci mulut ada agar-agar, buah tembikai dan buah anggur. Juga disediakan bubur kacang, kuih karipap dan kuih popia.


Ramai juga jemputan yang hadir pada hari tersebut. Aina memang happy hari tu...



Antara rakan yang hadir. Bos Annaz pun datang bersama anak isteri




Ni kek dia. Cantik tak? 


Aina seronok sangat nak tiup lilin.

Apa yang penting bagi Annaz dan incik hubby adalah kegembiraan satu-satunya buah hati kami. Semoga apabila dewasa kelak Aina menjadi seorang anak yang berjaya dalam kerjaya dan agama...




Tuesday, March 5, 2013

Lebih baik diam


...ada mata pandang
ada telinga dengar
ada mulut diam...

Dari bercakap-cakap lebih baik diam sebab adakalanya apa yang kita terlepas cakap buat orang marah..
Lebih baik diam sebab makin banyak yang kita cakap makin ada yang tersilap cakap..
Pepatah ada mengatakan

...sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa..

Adakalanya kita lupa apa yang kita cakap..
so
jadilah cakap tak serupa bikin...