Pages

Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Friday, December 31, 2010

Skodeng blog buah hati Khairul Fahmi

Khairul Fahmi..
Hebat mempertahankan serangan lawan di gawangan gol..


Ada gadis yang terpikat dgnnya ker?..
dengar kata dah ada buah hati. Sapa Agaknya?..
Salah sorang dari blogger Malaysia gak...
Sapa dia?...

Rupa2nya Awek JejariRuncing
Nak skodeng jap blog dia...

Wah...terpikat dengan blog dia..
Jeles pun ada..
nak tau kenapa?


Tengok la berapa ramai follower dia...
Miss Annaz pun x lepas peluang jagi salah sorang dari mereka..hehehe...


Jeles dgn traffik blog Awek JejariRuncing

makk..aiiii ramai betul....

Bukan Miss Annaz jer yg jeles tengok smua nie, awek JejariRuncing nie pun tergezut melihat dirinya di terjah..

Biar Betul?!

Klik & baca betapa terujanya Awek JejariRuncing...

Wednesday, December 29, 2010

Yeeeaaaaaaa...gollllll...!!

Yessszzzaaa....
Malaysia mendapat gol pertama...

Terasa bangga yg amat sangat..
Tahniah Harimau Malaya...

Kedengaran di luar sana jeritan peminat bola sepak Malaysia...

Gollllll...!!!!!!!

Akaun Churp Churp masih kosong, mcm mana, yek..ada sapa2 leh tulun bantu!!!??...

Orang nk ber "Churp Churp", awak pun nk..tp x pandai nk mengaplikasikannya spy mendapat ganjaran drpd nya...

Selalu gak cek apa yg ada kat situ, byk kempen2 yg mmg menarik.

Ada

Catch Korean Pop Stars live in Malaysia!

Ada

The Celcom Everyone Sale is back!

Ada

Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win!

Ada

The Celcom Great Sale is up for grabs!

Ada

Check out what Berry you are today!


Ada

Take the Nestle Wellness Profiler test today!


Disuruh share dah wat dah, di suruh tweet pun dah diturutkan..

Tp masih x der perubahan..pening gak memikirkannya..tengok la kat bwh nie...


Masih tiada perubahan

Ada tak sesapa leh tulun terangkan pada hamba yg kurang pandai nie??...

HELP..!!!!!!!!!!!!!!


Tuesday, December 28, 2010

GA : GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"

Salam sejahtera kepada smua blogger2 malaysia..
Dah lama Miss Annaz tak update blog nie..
bererti dah lama gak tak join sebarang GA yag dianjurkan oleh blogger2 di luar sana..

Hari nie Miss Annaz teruja nak join GA yang dianjurkan oleh eqbalzack, GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"

Klik banner di atas jika berminat nak join GA nie...

Syarat2 penyertaan :

1. Jadi Followers eqbalzack.com.
2. Buat 1 entry bertajuk GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.
5. Tinggalkan link anda.

Tarikh tutup penyertaan :
1.1.11

Keputusan :
1.1.11 jam 11.11 pagi.


So, kat sini Miss Annaz nak tag
Qaseh Dalia Adelia

Wednesday, December 22, 2010

Yusry - Maya Karin bercinta?

Isu kahwin cerai dalam dunia artis memang dah jadi lumrah dan mendapat perhatian para peminat dunia seni tanahair. Walaubagaimanapun, mereka juga insan biasa seperti kita juga.

Tak kurang juga dengan 2 artis glamour nie, Yusry & Maya Karin. Masing2 telah melalui episod rumahtangga yang kecundang ditengah jalan. Luka lama boleh diubati dengan pengganti yang baru walaupun mungkin luka lama masih berparut. Tak pe la, masing2 dh bujang kembali.

Yusry - Maya di majlis pratonton filem Khurafat di pawagam GSC Mid Valley, Kuala Lumpur


Maya - Yusry dah 3 kali keluar menonton wayang bersama

Apa2 pun semoga hubungan mereka hingga ke jinjang pelamin dan hidup bahagia hingga ke akhir hayat

Monday, December 13, 2010

RUMAH UNTUK DISEWA

Salam semua...

Miss Annaz nk wat iklan jap...bukan iklan ubat kurus ataupun iklan ubat nyamuk...
Tapi nak iklankan pasal rumah sewa...

Miss Annaz tengah penin2 kepla nk cari orang nk sewa rumah.. Ada ke sesapa yg dok tengah mencari2 rumah untuk disewa?

Rumah yang nk disewakan tu di Pangsapuri Mutiara Magna, Kepong,
  • Rumah dah reno. Tile satu rumah. Dapur ada table top.Kipas, lampu siap pasang.
  • Ada lif
  • Terletak bersebelahan Jusco Metro Prima Kepong
  • Berdekatan Carrefour Kepong
  • KTM station (kepong sentral), bus stop station,
  • Easy access to KL, Highway DUKE etc.
  • Seven Eleven, laundry shop, mini market, laundry shop, car park and playground.

Saturday, December 11, 2010

24 jam "dikurung" dalam blok ais


SPITTAL, Austria - Satu rekod baru dunia dicatat kelmarin oleh seorang ahli silap mata, Klaus Fox yang masih hidup selepas dia 'dikurung' di dalam blok ais selama 24 jam di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Sepanjang aksi itu, Fox menyimpan sebuah telefon bimbit bersamanya bagi menghubungi teman wanitanya, Sabrina Pichler, jika berlaku kecemasan.

Rekod dunia sebelum ini turut dicatatnya dengan masa lapan jam.

Fox dan kekasihnya berharap untuk mengumpulkan dana untuk Tabung Anggota Bomba dan Penyelidikan Kanser melalui aksi cemas berkenaan.

Tuesday, December 7, 2010

Edit Foto Contest

Salam..

Miss Annaz tertarik dengan satu contest nie, anjuran dari Qaseh Dalia Adelia.
Tak dapat tag dari sesapa pun. Hanya tahu dari blog seorang rakan blogger nie.. Gadis Kampung

klik banner contest utk melihat syarat2nya...

Contest nie nampak menarik. Jadi Miss Annaz mmg sangat2 berminat nk join.


Yang nie gambar asal yang belum diedit lagi


Inilah hasilnya gambar wajah Miss Annaz setelah diedit dengan menggunakan Photoscape. Miss Annaz bukan slalu wat keje edit-mengedit gambar nie. Cuma ini yang terbaik yang pernah di hasilkan.

Rasanya klu sesuatu yang menarik baik dikongsi dengan orang lain. So kat sini Miss Annaz nk tag contest nie kat :-

Sunday, December 5, 2010

Tersenarai dalam featured post

Entry Miss Annaz bertajuk "Tasik 'darah' ditemui di Sumatera Selatan" tersenarai dalam Featured post. Miss Annaz berterima kasih di atas "nanged" rakan2 blogger yang sudi berkunjung ka blog Miss Annaz.



Selalunya entry Miss Annaz jarang tersenarai dalam Featured Post. Klu ada pun dalam tempuh masa yang agak lama. Untuk entry nie dalam masa 38 minit jer dah dapat 6 nangs.

Tq kan blogger smua..Miss Annaz akan berkunjung ke blog anda juga..

Tasik ‘darah’ ditemui di Sumatera Selatan


Sumatera Selatan - Merah bak darah! Itulah warna permukaan sebuah tasik seluas enam hektar yang ditemui sekumpulan penduduk tempatan dan peminat paranormal di Pagar Alam di sini, lapor akhbar Kompas semalam.

"Kami bersama rombongan 21 orang melakukan ekspedisi di kawasan Rimbacandi dengan menyusuri tebing, hutan, dan bukit bukau selama dua hari untuk sampai ke lokasi tasik merah itu," kata Asmidi, seorang penduduk tempatan.

Tasik berkenaan terletak di kawasan hutan berbukit Raje Mandare di sempadan Kota Pagar Alam dan Daerah Kaur, wilayah Bengkulu yang terkenal dengan banyak peninggalan bersejarah, termasuk candi.

"Anehnya, walaupun permukaan tasik ini merah, airnya pula jernih ketika dicedok keluar dengan menggunakan tapak tangan," kata Asmidi.

Selain tasik merah, hutan Raje Mandare turut menampilkan keganjilan lain termasuk spesies haiwan raksasa seperti lipan sepanjang 50 sentimeter (sm) dan lebar 30 sm serta burung raksaksa selain kerbau-kerbau yang mempunyai sarang lebah pada telinganya.

Thursday, December 2, 2010

Si montel Giuly

Jatuh hati melihat kegebuan di montel Giuly. Lihat sahaja foto2 di bawah nie...

Giuly seekor kucing betina seberat enam kilogram menjadi sensasi di Internet setelah pemiliknya, Chiara Bagnoli, 28, memuat naik gambar kucing itu di laman web peribadinya, lapor sebuah akhbar semalam.

Si montel Giuly yang berusia lima tahun itu mendapat perhatian pelayar Internet dari Amerika Syarikat dan Sepanyol.

Kucing yang dibeli di sebuah kedai haiwan itu tidak kuat meragam.

Kucing itu sentiasa mengekori ke mana sahaja Chiara pergi seperti tabiat seekor anjing.

"Ia agak suka bermain tetapi sangat pemalas. Ia suka bersiar-siar dan memeluk pokok," kata Chiara.

Wednesday, December 1, 2010

Contest : JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG

Salam...

Miss Annaz tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh GaDis KaMPuNg. Saja nak join..Ganjaran pun menarik. Bukan senang orang nak bagi...


Create your own banner at nukilangadiskampung.blogspot.com!


Yang paling menariknya, suami tersayang dia yang sponsor hadiahnya...wahhh..dapat sokongan penuh dari hubby tersayang nampak...

Syarat-syarat penyertaan

  1. Jadi follower blog GaDis KaMPuNg & nyatakan anda follower ke berapa.
-Dah follow...Miss Annaz Follower ke 457.

2. Buat entry di blog korang yang bertajuk JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG. Klu bleh citer skit pasal blog GaDis KaMPuNg

- Sudah wat entry. Citer pasal blog penganjur jap lagi...

3. Nyatakan dari mana korang tahu pasal contest ini. (nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini).

- Miss Annaz tahu pasal contest ini ketika membuat kunjungan balas ke blog seorang follower yang meninggalkan komen untuk entry Miss Annaz yang tajuk REDAH AKU DAN KAU PUNYA - oleh Ben Ashaari. Beliau ialah nurazzah8.


Masa berkunjung ke blog beliau Miss Annaz tinggalkan jejak di ShoutMix dan ternampak pesanan yang ditinggalkan oleh GaDis KaMPuNg supaya join contest nie. So, walaupn tak dijemput, Miss Annaz tanpa rasa segan silu dan rasa yang tak bersalah nak jugak join contest nie. Panjang lebar sungguh penerangan...

4. Bila dah buat entry sila tinggalkan komen berserta dengan url entry anda...dah
5. Letak banner beliau di sidebar anda...juga sudah

Apa lagi yang tertinggal agaknya..??

Ok, nak citer skit pasal blog penganjur contest nie..

Miss Annaz rasa blog nie cantik, kemas dan sedap mata memandang. Agak popular la jugak sbb follower pun dah sampai ke 457 orang..yang last Miss Annaz la...Kira best la dapat berkunjung ke blog penganjur contest nie...

Akhir sekali pasal hadiahnya.. seronok citer bab hadiah dan ganjaran..Ye la..sapa yang nak join contest kalau tak nak merebut hadiahnya..

Hadiahnya berjumlah RM 101.00 akan diberikan kepada peserta yang paling banyak mempromosikan contest ini...

Selamat mencuba nasib...


Monday, November 29, 2010

Puisi Gila Untuk Ariel, Luna dan Cut


Kes video hangat melibatkan 3 orang artis Indonesia memang menggegarkan dunia seni tanahair negara itu. Bahangnya terasa sampai ke sini.

Berbagai-bagai cara dilakukan oleh pihak penunuk perasaan anti-Ariel bagi meyampaikan pandangan mereka. Salah satunya ialah puisi berjudul Puisi Gila.

Pihak Front Umat Islam (FUI) telah mengadakan satu demontrasi di depan Pengadilan Negeri Bandung yang bertempat di Jalan RE Martadianata, Bandung pada Selasa lalu. Sepanjang persidangan mahkamah Ariel berlangsung, mereka berterusan menjerit agar sidang tersebut dilakukan secara terbuka.

Pelbagai spanduk menolak pornografi dan poster kecaman dibawa. Selain itu, mereka juga sempat membacakan puisi yang mengecam Ariel, Luna Maya dan Cut Tari.

Uniknya, setiap bait kata puisi tersebut diawali dengan huruf depan nama Ariel, Luna dan Cut Tari...

Sunday, November 28, 2010

REDAH AKU DAN KAU PUNYA - oleh Ben Ashaari

Siapa yang tidak kenal dengan Ben Ashaari, blogger yang terkenal masa kini. Encik Ben mmg slalu membantu blogger2 lain mempromosikan blog mereka..Tq Encik Ben.

Salah satu nie la nih...REDAH AKU DAN KAU PUNYA. Nak tahu lebih lanjut terjah la BEN ASHAARI : REDAH AKU DAN KAU PUNYA.

Redah punya redah yang miss annaz dapat nie la 5 entri Encik Ben yang paling menarik :-
Ok. Itulah saja 5 entri Encik Ben yang Miss Annaz rasa yang paling menarik untuk diterjah..

Sekarang nie tiba giliran untuk menerjah 5 entri Miss Annaz yang rasa2nya patut dan berbaloi untuk anda kunjungi :-

Itu saja setakat ini. Jom kita join rama2 supaya lagi bertambah meriah...

Friday, November 26, 2010

Hentikan Segera Penderaan Kanak-kanak

unicef
Get on board....klik sini

HENTIKAN SEGERA..!!!!!!



Anak-anak ibarat anugerah kepada pasangan suami isteri. Anak-anak adalah penyeri dan pengikat hubungan suami isteri. Merekalah penghibur dikala suka duka. Mereka juga lambang cinta seseorang yang sudah berumahtangga. Kehadiran mereka jua lah yang senantiasa ditunggu-tunggu selepas seseorang itu menjejakkan kaki ke alam rumahtangga..

Anak-anak ini juga merupakan tonggak negara. Mereka bakal mewarisi kepimpinan negara pada masa akan datang. Mereka juga lah yang akan menentukan perjalanan kemakmuran, kesejahteraan, keamanan dan kemerdekaan negara yang selama ini kita kecapi.


Tetapi mengapa hari ini terdapat kes-kes penderaan, pembuangan dan pengabaian kanak-kanak yang senantiasa memenuhi di dada akhbar mahupun media elektronik?.. Dimanakah kesedaran dan keperimanusiaan mereka yang bertanggungjawab dalam membesarkan, memberi kasih sayang, memberi pendidikan yang sempurna dan menjamin keselamatan mereka?..


Lihatlah betapa kejamnya manusia hari ini...!!!!!

Untuk itu saya memang menyokong 100% kempen ini. Saya tidak mahu penderaan terhadap kanak-kanak berlaku lagi pada masa akan datang. Antara penderaan yang dilakukan individu yang tidak bertanggungjawab adalah :-

  • Penderaan Seksual - contohnya rogol dan cabul
  • Penderaan Fizikal - contohnya melakukan sesuatu yang mendatangkan kecederaan terhadap anggota badan kanak-kanak.
  • Penderaan Mental - contohnya melakukan sesuatu yang menjejaskan emosi dan pemikiran kanak-kanak.
Dengan menyokong dan menyertai kempen ini juga anda boleh memenangi sebuah Sony Cybershot W190 keluaran terbaru. Untuk maklumat lanjut klik di sini..

Hentikan segera perbuatan penderaan terhadap kanak-kanak. Kita juga pernah bergelar kanak-kanak juga. Hulurkan tangan anda hentikan penderaan kanak-kanak.

Sunday, November 21, 2010

Petua memutihkan kulit kerang

Kerang yang selalu kita beli di pasar selalunya jarang jumpa yang sudah dibersihkan. Kulitnya perlu dibersihkan terlebih dahulu sebelum dimasak.

Bagaimanakah caranya anda membersihkannya. Ada bermacam-macam cara yang digunakan. Ada di antaranya menggosok dengan berus. Tapi cara nie memenatkan jer dan buang masa. Ada yang guna pelepah pisang dan macam-macam cara lagi...

Mungkin cara ini yang paling mudah dan jimat masa.

Rendamkan kerang dengan air yang dicampur dengan serbuk soda bikarbonat dalam beberapa minit. Kemudian gaul-gaul kerang itu. Dan gosok sikit-sikit. Insyaallah...kulit kerang itu akan bersih.

Selamat Mencuba....

Friday, November 19, 2010

Aina pergi Majlis sambutan Deepa-Raya di Holiday Hotel Subang Jaya

18 November 2010 yang lalu, Aina dapat peluang pergi ke Majlis Sambutan Deepa-Raya kerjasama Bakti dan Holiday Hotel Subang Jaya.

Seawal jam 9.00 pagi Annaz dah siapkan si comel Aina. Annaz mmg nk Aina kelihatan cantik dan comel bila pergi mana-mana majlis. Siap beli baju lagi khas untuk pergi majlis tu. Tengok tu..bukan main seronok lagi dia...


sempat gak berposing dlm lif

Macam gaya model...


Klip nie dirakam oleh my hubby melalui berita kat TV

video

GA : viWy_gurLisH Giveaway

Terbaca ttg GA nie melalui blog cik Nina.
So, sbb tertarik terasa nak join GA nie.
Giveaway nie anjuran cik viwy_gurlish sempena bulan Aidiladha nie..



Syarat2nya...
- mestilah menjadi follower cik viwy_gurlish
- Buat special special post ttg GA nie & tinggalkan link
- Letak banner Ga kat sidebar blog memasing
- hadiah ditaja oleh viwy_gurlish
- tag kepada 2 rakan blogger yang lain...

Mudah sesangat..

Lihat hadiah nie..pasti anda tertarik nak mencuba kan?
Sebab tu miss annaz beriya2 nak join gak GA nie..

Klik kat sini untuk maklumat lanjut...

miss annaz nak tag sapa yek...???
Kakyong
cik zurazari


yang lain klu berminat bleh gak join...

Saturday, November 13, 2010

Bila berakhirnya jangka hayat produk kosmetik anda?...

Adakah anda seorang yang obses dgn alat2 mekap? Mungkin anda juga adalah pengumpul koleksi alat2 mekap? Terutamanya golongan wanita, kita selalu dan dah sememangnya dikaitkan dengan pengunaan alat2 kosmetik.. Dalam pada ralit menggunakan produk kosmetik anda itu, pernah atau tidak anda terfikir untuk memastikan bila jangka hayatnya berakhir? Bagaimana kita nak tau bila sesuatu produk kosmetik kita dah tak boleh digunakan lagi?...

Berikut adalah sebagai panduan kepada kita semua sebagai pengguna produk kosmetik :




Bedak Asas

Mampu bertahan selama 12 hingga 18 bulan bermula dari saat ia dibuka. Sekiranya
ia berubah warna dam mula mengeluarkan bau, maka hentikan penggunaannya.




Bedak Debu

Lazimnya bertahan sehingga 2 tahun. Manakala bedak padat pula bertahan hanya lebih kurang setahun kerana minyak yang terserap pada span akan merosakkan produk.




Penyamar noda

Biasanya boleh digunakan sehingga 12 bulan tetapi perlu menggantikannya dengan yang baru jika strukturnya mula padat dan menempel apabila disapu di kawasan bawa mata.



Pembayang Mata

Ia boleh bertahan sehingga 3 tahun tetapi sekiranya ianya mula merekah, tukarkannya kepada yang baru.





Pengaris mata

Ia dapat bertahan sehingga 3 tahun. Jika ia dalam bentuk pensil, pastikan matanya sentiasa tajam. Jenis twist-up pula adakalanya mudah kering dalam satu tempoh masa. Sekiranya ia agak kering selepas disapukan ke mata, maka ia tidak boleh digunakan lagi.


Maskara

Biasanya maskara akan bertahan sehingga 4 bulan. Jika terlalu lama, ia akan kering dan merekah. Oleh itu, jangan pam berus maskara terlalu kerap kerana udara mudah masuk melalui tiub maskara, seterusnya membuatkan maskara kering. Cara yang betul ialah memusingkan berus maskara dan keluarkannya dengan cermat.


Pengilat / pewarna kuku

Ia boleh bertahan selama sehingga 12 bulan. Jika kandungannya mula bertukar warna kekuningan, tukarlah kepada yang baru.




Pencuci & pelembab wajah

Sekurang-kurangnya bertahan dalam tempoh setahun. Pastikan anda menjaga kebersihan produk. Jangan sekali-kali memasukkan jari pada tiub atau balangnya. Guna kapas agar kandungannya tidak tercemar


Berus

Berus yang berkualiti akan bertahan dalam tempoh yang lama. Cuci dengan pencuci wajah yang lembut dan biarkannya kering. Cuci berus solek sekurang-kurangnya dua atau tiga minggu sekali.




Gincu

Sesetengah pakar berpendapat gincu bibir boleh bertahan antara satu hingga dua tahun. Sekiranya ia sudah mengeluarkan bau yang agak tengik, jangan gunakan lagi..

Memastikan jangka hayat alat kosmetik adalah penting kerana ia penggunaan produk yang jangka hayatnya sudah berakhir akan mendatangkan kesan buruk kepada kulit kita.