Pages

Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Wednesday, June 9, 2010

Buah Zuriat bagi yang sukar hamil

Comelnya baby nie....mmm..teringin nak beranak kecik lagi bila tengok kecomelan dan keletah baby yang baru lahir....

Kepada yang senang hamil, memang tak de masalah...tapi kesian kepada yang sukar nak hamil nie...tercari2 petua nak kasi ada baby dalam perut..

Ada yang pergi jumpa pakar kat sepital2 kerajaan mahupun swasta, ada yang jumpa bidan untuk urat, ada yang try berbagai2 produk kesihatan..pendek kata macam2 cara lah...

Pernah tak kengkawan dengar tentang BUAH ZURIAT...baru tau sbb ada kawan nie pun ada masalah untuk hamil...so dia nak syer le dengan kengkawan yang sewaktu dengan nya....

Inilah rupanya buah zuriat tu
Baru dapat kawan bagi...Tq Fina...

Ada gak terbaca kat laman web tentang buah zuriat nie... Buah nie dikatakan berkhasiat untuk tujuan mendapatkan zuriat. Buah nie nak dapat mmg susah.. Buah zuriat boleh didapati di Mekah dan Madinah. So, klu ada sesapa berhajat bleh la kirim pada saudara mara, sepupu sepapat, atuk nenek, sahabat handai yang pergi ke sana...

Ada juga yang mengatakan buah zuriat nie adalah buah dari pokok kokka yang dijadikan bahtera Nabi Nuh.

Menurut kawan yang bermurah hati bagi sebijik buah nie kata makan sblm subuh, istifar 100 kali, selawat 10 kali dgn niat untuk mendapat zuriat yg sempurna.... Ada yang kata rebus dan minum airnya...nie yang nk cari cara makan yang terbaik...

P/s : - klu ada sesapa yang pernah makan atau ada petua nak guna bleh la bg komen & tips...


17 comments:

  1. erm..masa my parents pergi haji tahun lepas, ada juga bawa balik buah zuriat ni..ada dlm bntuk buah..ada juga dlm bntuk serbuk..tp tk sure mcm mn nk guna...

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    GAMBAR BEST

    ReplyDelete
  2. tak pernah tau akan kewujudan buah zuriat ni..tapi sangat teringin nak tengok secara live n kalau dah ade info cara2 nak makan buah ni..roger2 la eh..tertarik nih.hehe

    ReplyDelete
  3. tawakkal tu penting..buah 2 xd pape kuasa yang memberi hanyalah ALLAH

    ReplyDelete
  4. kepada smua rakan blogger,

    buah zuriat tidak ada apa2 kuasa yg dapat memberi apa yg kita mau kan itu..
    anggap itu hanya usaha..
    seterusnya serahkan smunya pada Allah..
    sbb hanya Dia yg dapat mendengar segala permintaan hambaNya..

    p/s ; jangan taksub...nanti syirik..

    ReplyDelete
  5. Info yang menarik untuk di fahami... :)

    ReplyDelete
  6. salam..

    ain pn bru mlm ni cube minum air rebusan buah ni.payah tul nk amik isi nyer..ni care2 minum yg ain/ tip yg ain copy & paste dr forum2.. kena rebus dan makan pada hari ke 5 period

    CARA MAKAN BUAH ZURIAT :

    1. Pecahkan 2 biji buah zuriat ( Menurut ustaz mesti direbus 2 biji sekali rebus. umpamanya suami isteri)
    2. Bila dah pecahkan buah tu..rupa dia mcm kelapa...pastu belah kepada dua sampai nampak isirung dia.. (macam isirung kelapa)
    3. Letak air lebih kurang dalam periuk rebusan dan rebus hingga tinggal separuh drpd air yg dimasukkan. air dia lebih kurang kaler
    coklat2
    4. Minum air nya setiap hari selama 40 hari atau lebih sehingga preggy ( suami isteri minum )
    5. Ulang langkah 2 sampai kaler air tu jadi putih....(Lama2 air rebusan buah tu jadi pudar.)

    **Bacalah bismillah diikuti ayat 38 dari al Imran sebanyak 3 x
    "RABBI HABLEE MINLADUNKA ZURIATUN TOIYIBBAN INNAKA SAMEE U-DOA"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tumpang tanya rebus tu termasuk kulit buah zuriat tu kah

      Delete
  7. Salam maaf la sy nk tnya..nk rebus isi nya shj atau skali ngn tempurung ye? sbb byk info sgt smpai xtau nk follow yg mana satu...thx yee

    ReplyDelete
  8. assalamuakum....
    saya ada sebijik ni. blum guna lagi...orang yang bagi tu kata sagat buat tu jadi sebuk, campur dengan air tea atau kopi yang kita minum hari2 tu.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...saya ada sebijik mak sedara sy bg...blum guna lg...katanya...cara nak makan buah 2 kena kikis2kan kulit buah 2...pastu campur ngan madu n blend...pastu minum airnya...(suami & isteri) buah dalam nya isteri yg kn makan...

    ReplyDelete
  10. ada x sesape kat cni yg dah berhasil mendapat zuriat pas mkn buah ni...kongsi ngan sy...cara nak mkn buah 2...

    ReplyDelete
  11. sy pun baru try minum air buah zuriat ni..isi yg putih tu direbus dan kemudian ambik air rebusan tu diblend bersama2 ngan sedikit sabutnya kemudian tapis dan minum.suami dan isteri minum air ini sehari 2x selama 44 hari atau sehingga si isteri mengandung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya memang cara ini yang betul ...semoga berhasil ye :)

      ramai customer saya yang berjaya selepas mencuba cara ini dengan serbuk debunga kurma ...
      alhamdulillah memang bagus untuk menambah kesuburan :)

      teruskan berusaha.jangan putus asa ok. Allah tahu bila waktu yang sesuai untuk kita terima sesuatu :)
      Reply

      Delete
  12. air tu rebus byk2 or rebus setiap kali nak minum????air die kne simpan di mana lepas tu yer...tolong....

    ReplyDelete
  13. Saya pun x pernah try lagi..
    Tq pada semua yg bagi info yg berguna utk kita semua..
    Semoga usaha anda berhasil...

    ReplyDelete
  14. assalamu aliakum...
    siapa yang mencari buah zuriat & serbuk debunga kurma & akar bunga fatemah gold & madu asli sila ke blog kami..
    http://fatemah-abdullah.blogspot.com
    013-2737078

    ReplyDelete
  15. Salam,

    Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

    bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

    bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

    cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

    anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater

    ReplyDelete