Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Wednesday, June 22, 2011

Kegilaan di Facebook

Boleh dikatakan smua org memiliki akuan Facebook. Tak kira la pelosok mana pun mereka berada, tak kira peringkat umur, tak kira apa pun status mereka.

Mcm2 yg dpt kita lihat melalui Facebook. Sedikit masa lalu, apa yg menjadi kegilaan pemilik akun Facebook ialah bergambar meniarap spt sekeping papan. Anda pernah mencuba?...hehehe.. Gaya pelik itu dikenali sbg PLANKING. Nampak hebat jika diambil di tempat awam atau merbahaya..
gila kan?..

Ada yg mengatakan seni PLANKING ini bermula di Australia. PLANKING dimulakan oleh seorang pemain ragbi melakukan aksi tersebut sekitar tahun 2000 selepas berjaya menyumbang mata utk pasukannya. Di pihak yg lain pula mengatakan, seorang pengacara terkenal Australia, KERRI-ANNE KENNERLY, yg memulakan sesuatu rancangan dgn aksi tersebut.
Camner aksi PLANKING tu?...
jom tengok antara gambar yg Miss Annaz search kat GOOGLE...





Kelihatan agak pelik dan merbahaya aksi2 mereka

Nak tengok lebih byk gambar2 mereka beraksi seperti gambar di atas, terjah masuk ke PLANKING UNIVERSE

Yg terbaru dimana kegilaan terhadap gaya duduk seperti rakyat Thailand di laman Facebook di negara itu. Lebih 65,000 orang yg mendaftar ke laman sosial itu mempromosikan gaya duduk itu yg dikenali sbg pubpeap.

Gaya duduk itu menunjukkan mereka duduk bersimpuh di pelbagai lokasi dan dimuatkan di laman Facebook.

Pengarah Jabatan Pemantauan Kebudayaan Thailand, Ladda Tangsupachai memuji kempen tersebut dengan menyatakan generasi muda perlu banyak mempelajari gaya duduk tradisional itu.

RATUSAN orang menghantar gambar yang menunjukkan mereka duduk bersimpuh di pelbagai lokasi di laman Facebook.


Giler kan...?
Lepas nie apa lg aksi giler yg akan muncul dlm laman Facebook.?
Adakah lebih giler dr yg di atas?..



2 comments: