Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Thursday, April 29, 2010

APA ADA DENGAN MALAM...

Ada apa dengan malam?...Mungkin ada orang pernah terfikir atau mungkin tak pernah terlintas langsung dalam kotak minda mereka.. Malam lawan kepada siang. Itu semua orang tau, kan?...

Macam-macam ada waktu malam nie..Waktu malam nie la masanya kita nak berehat setelah penat kerja siang hari. Kumpul dengan keluarga. Ye la siang-siang, sorang ke timur, sorang ke barat..Time nie la nak beramah mesra dengan ahli keluarga..Waktu cam nie ramai yang dha
sangap, yang dah lena pun ada...Tak tau mimpi apa..yang berkeruh ada, yang senyum2 dalam
tidur pun ada (mengigau) Yang tak bleh tidur 'cating' la, facebook la, blog la..

Klu nak tengok kupu-kupu malam waktu nie la..Depa pun sama macam kelawar, malam2 berembun..berpeleseran...Mat Rempit pun time ni la nak tunjuk jaguh...

Tak kurang jugak kat taman-taman. Yang amik angin malam, yang 'dating' pun ramai... Yang satu nie memang selalu tunggu waktu malam, si Pungguk. Tunggu Sang Bulan kekasih dia la... Sayu jer dia berlagu..Nak terbang tak kesampaian..jadilah "Pungguk Rindukan Bulan"
Ada ke yang macam tu?..Tunggu je bulan jatuh ke riba?

2 comments: