Follow Me

Tinggalkan Link Anda...

NuffnangX

Tuesday, April 27, 2010

BERCUTI KAT PENGKALAN BALAK

Asyraf Chelet

Nak kongsi pengalaman bercuti kat Pengkalan Balak, Melaka..Best sesekali menginap kat sini, tenang-tenangkan fikiran. Kat sini menginap kat Asyraf Chelet. Sewanya berpatutan, tak la mahal, pantai kat situ best, tak sesak sangat.


Kat sini ada kampung nelayan..Boleh lihat banyak bot-bot nelayan di persisiran pantai. Klu pergi pantai pagi-pagi dapat lihat nelayan turun ke laut. Tengah hari baru nelayan-nelayan pulang.. haa..time cam nie la kalau nak beli ikan ke, udang ke yang fresh boleh la tunggu kat pantai.

Nelayan tengah mengasingkan tangkapan

Ramai tau yang tunggu nak beli hasil laut..siapa cepat dia dapat...Aku beli udang. Besar-besar udang tu..tapi setengah kilo pun tak sampai...abis...tu la sapa suruh lambat..

Nie hasil tangkapan yang belum diasingkan..sapa lihat pun geram...


Nie pun spesis udang gak tapi tak tau la nama dia..Besar tak? Best kan? Tapi nelayan tu tak jual. Dia kata selalunya dia makan sendiri je..

Asyraf Chelet nie sebelah jer dengan tempat penetasan penyu..tapi tak bleh cerita lebih sebab tak sempat nak melawat ke situ. Kepada sesapa yang teringin nak bercuti pergi la kat Pengkalan Balak. Banyak Chelet kat sana. Harga pun tak mahal....

1 comment:

  1. yang bawah tu orang panggil die udang lipan... i dun know why... tapi memang begitulah namanye.. :)


    komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>CARA MEMBUAT LINK DARI RUANGAN KOMEN KE ENTRY U ALL.... BOLEHLAH KITA BERBALAS KOMEN KAN?..HIKHIK



    ReplyDelete